Nje këshillë tepër e vlefshme për të gjithë ju në këtë periudhë : Hani 4 thelpinj hudhra ne ditë, ja se cfarë i bëjnë trupit tuaj

Ideja e të ngrënit hudhra mund të mos ju entuziasmojë aspak, sidomos kur sillni ndërmend aromën e tyre karakteristike. Por, kur bëhet fjalë për shëndetin duhet të merrni parasysh gjithçka, si për shembull të hani katër hudhra në ditë të cilat kanë një ndikim të jashtëzakonshëm në organizmin e njeriut.

Së pari duhet të dini që hudhra përmban subst. anca azotike, kalium, selen, kalcium, magnez, acid sulfurik dhe fosforik, vitamina C, D, B, më shumë se 400 përbërës mineralë të ndryshëm duke përfshirë këtu antioksiduesit, të cilët gëzojnë një sërë vetish pozitive terapeutike.

Por çfarë ndodh me organizmin tuaj nëse hani katër thelpinj hudhër në ditë:

1.Çtoksikon trupin: Hudhra përmban suqfur, një element shumë i rëndësishëm që ndihmon trupin të çtoksikohet nga he. lmet dhe metalet e rënda.

2.Përmirëson shëndetin e ko. ckave: Konsumi i katër thelpinj hudhrave është i këshillueshëm sidomos për femrat në menop. auzë që kanë ko. cka të dobëta.

3.Ul nivelin e kolesterolit të k. eq në gj. ak: Një ndër mënyrat më natyrale për të ulur nivelin e kolesterolit të ke. q në gj. ak dhe penguar oksidimin e venave është të konsumoni 4 thlepinj hudhra në ditë. Hudhra parandalon gjithashtu sëm. undjet kardiova. skulare si dhe tensionin e lartë të gja. kut.

4.Largon vi. rozat e stinës: Ndryshimet e temperaturës së ditëve të fundit kanë shtuar ndjeshëm rastet me vi. roza dhe grip.

Nëse jeni edhe ju një ndër të prekurit mos hezitoni të hani katër thelpinj hudhra në ditë, ose t’i zieni e t’i pini në formë çaji